Categorieën
Vis

Zalmburgertjes met broccolipuree

Nodig voor de burgers:

  • 4 zalmfilets
  • 2 lente-uitjes
  • knoflook
  • peper en zout

Nodig voor de broccolipuree:

  • 2 stronken broccoli
  • 5 lente-uitjes
  • knoflook
  • peper en zout

Nodig voor de dressing:

  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 lente-uitje

Bereiding:

Snij de broccoli in grove stukken en de lente-ui in ringen en doe samen met een teentje fijngesneden knoflook, een beetje water en een scheut olijfolie in een stoofpan. Stoof tot de broccoli gaar is. Giet af en laat uitlekken. Doe er een nieuwe scheut olijfolie bij en stamp tot een puree.

Snij 2 lente-uitjes in ringen, de zalmfilets in grove stukken en hak een teentje knoflook fijn. Doe alles in een foodprocessor en maal tot een vaste massa. Maak kleine burgertjes ervan van ca. 6/7 cm doorsnede.

Bak de burgers in een ruime hoeveelheid olie ca. 3 minuten aan iedere zijde goudbruin.

Maak een dressing van de sojasaus en 1 fijngesneden lente-ui.

Serveer de broccolipuree in een diep bord en leg de burgertjes erop. Schep er een lepel dressing over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *